Connect with us

Măsuri anti-COVID: 3.000 de lei pentru cei care donează sânge bolnavilor

Noutati

Măsuri anti-COVID: 3.000 de lei pentru cei care donează sânge bolnavilor

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

Decizia a fost luată astăzi, în cadrul unei ședințe a CNESP, condusă de premierul Ion Chicu, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Pentru motivarea populației să doneze sânge și plasmă convalescentă, care, potrivit specialiștilor, este eficientă în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, prim-ministrul Ion Chicu a solicitat să fie pregătit Amendamentul pentru remunerarea financiară cu 3000 de lei a donatorilor, care să fie aprobat în următoarea ședință a Guvernului.

Alte 1.312 de persoane au fost vindecate. În total, 91.797 de persoane au fost tratate de COVID-19, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Menționăm că, actualmente, în R. Moldova au fost înregistrate în total 104.140 de cazuri de COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 2.250 decese din cauza COVID-19.

Știri.md amintește că Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a declarat că Republica Moldova revine la starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020-15 ianuarie 2021, ca urmare a Codului roșu de COVID-19 la nivel național.

ipn.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четырнадцать − 8 =

More in Noutati

To Top