Connect with us

Medicii din întreaga Europă, epuizați: Numărul asistentelor este limitat

Noutati

Medicii din întreaga Europă, epuizați: Numărul asistentelor este limitat

Nu doar R. Moldova și România sunt în criză de medici şi asistente pentru secţiile de Terapie Intensivă COVID-19.

Criza de personal medical la secţiile ATI este răspândită în toată Europa, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro

Franţa, de exemplu, a făcut cursuri cu 7.000 de oameni din primăvară şi până acum: asistente, interni, paramedici. Chiar şi aşa, francezii fac mari eforturi să facă faţă.

Nici în Italia lucrurile nu stau mai bine. Sunt 11.000 de paturi de terapie intensivă, dar numai 5.000 de medici.

„Situaţia este mereu la limită. De exemplu, ieri nu am putut primi o femeie la Terapie Intensivă. A trebuit să pun un pat într-o sală de operaţie. Dar nici în situaţia asta nu avem posibilităţi nelimitate. Numărul anesteziştilor şi al asistentelor este limitat. Nu e suficient să avem ventilatoare, avem nevoie de anestezişti şi de asistente ca să aibă grijă de bolnavi”, spune Claudio Zanon, directorul unui spital din Milano.

Robert Guerri este medic infecţionist şi coordonatorul departamentului COVID-19 de la Spitalul del Mar de la Barcelona. Din octombrie are secţia de Terapie Intensivă plină în permanenţă. Şi se confruntă şi el cu lipsa personalului.

„Pe de o parte, angajaţii din sănătate sunt obosiţi, pe de altă parte, numărul celor care lucrează în prima linie este limitat. Toate spitalele sunt în situaţia asta şi toţi fac angajări, e greu de recrutat medici şi asistente. Acest aspect ne limitează capacitatea de a ne extinde în alte spaţii, ca să lucrăm în aceleaşi condiţii ca şi până acum”, povesteşte Guerri.

Speranţa întregii Europe a fost Germania, care a primit pacienţi din Franţa, Italia, Belgia, în primul val al epidemiei. Dar acum şi sistemul german se apropie de limită şi nu din cauza paturilor de ATI, ci, la fel, a personalului care să poată trata bolnavii.

digi24.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

семь + три =

More in Noutati

To Top