Connect with us

Metalferos, scos din nou la privatizare: Cu cât a scăzut prețul

Noutati

Metalferos, scos din nou la privatizare: Cu cât a scăzut prețul

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță organizarea, în decembrie 2020, a ultimei runde din acest an de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat, în cadrul căreia sunt expuse active de peste 1,5 miliarde lei.

Cel mai valoros bun scos la vânzare este iarăși pachetul de 78,28% de acțiuni de la SA Metalferos, prețul căruia a rămas practic neschimbat, după ce nu a fost vândut la precedentele două runde de privatizare din acest an, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

La fel ca şi în luna noiembrie, APP va licita la Bursă, în perioada 27 noiembrie-30 decembrie 2020, 281.065 de acţiuni ale întreprinderii la care statul deține 78,3% de acțiuni, la un preţ de pornire de 3.200 lei per acțiuni cu o valoare nominală de 10 lei.

Astfel, Guvernul speră să obțină circa 899,4 milioane de lei pentru întregul pachet, în scădere cu aproape un procent sau cu circa 8,4 milioane lei.

În total, la această licitaţie, este planificată vânzarea pachetelor de acţiuni deținute de stat la 14 companii, inclusiv 10 societăți de gestionare și întreținere a drumurilor, Hotelul Chișinău, Institutul de Cercetare Rif-Acvaaparat din Bălți și SA Alimentarmaș din Chișinău, care este în procedură de faliment.

50 milioane lei pentru un teren al Academiei de Ştiinţe a Moldovei

La o altă licitaţie cu strigare pentru privatizarea bunurilor proprietate publică de stat, ce se va desfășura pe 16 decembrie, au fost propuse 24 de obiecte, inclusiv complexe imobiliare unice şi imobile.

Cel mai valoros este un teren de circa 6 hectare, pentru construcţii, de pe strada Pădurii 26/1, care practic separă loturile experimentale de cercetări pentru diverse culturi agricole de clădirile unde se află câteva laboratoare şi instituţii de cercetări, din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Alt teren de 5,2 hectare pentru construcții din orașul Codru este evaluat la 40 milioane lei.

Majoritatea loturilor sunt expuse a treia oară, deoarece în timpul primelor două runde de privatizare au fost vândute doar câteva.

Amintim că la licitația cu strigare de privatizare a bunurilor proprietate de stat, desfășurată pe 4 noiembrie 2020, au fost vândute patru bunuri imobile în valoare de 36,16 milioane lei, de aproape 3 ori mai mult comparativ cu valoarea conform raportului de evaluare și de două ori mai mult decât prețul inițial de vânzare.

mold-street.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

восемнадцать − 18 =

More in Noutati

To Top