Connect with us

Ministerul Apărării va avea o consilieră din SUA: Ce asistență va oferi

Noutati

Ministerul Apărării va avea o consilieră din SUA: Ce asistență va oferi

Direcţia Transformare a Ministerului Apărării va avea un expert consilier din SUA pentru acordarea asistenţei în reformarea şi dezvoltarea Armatei Naţionale.

Karen Bonaby a fost prezentată în ajun ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, de ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

În cadrul întrevederii, Victor Gaiciuc a felicitat-o pe Karen Bonaby cu prilejul desemnării în funcţie şi i-a urat succes în activitate.

Ministrul Apărării şi-a exprimat convingerea că experienţa pe care o deţine oficiala va contribui la creşterea eficienţei structurii de apărare în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace şi va facilita procesul de implementare a Planului de dezvoltare a Armatei Naţionale pe termen lung (2020-2030), în contextul derulării fazei a II-a a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare a Republicii Moldova (DCBI) şi a proiectelor aferente acestuia.

Totodată, ambasadorul Dereck J. Hogan a reiterat sprijinul Guvernului SUA în dezvoltarea relaţiilor de colaborare bilaterală pe segmentul militar, exprimându-şi încrederea că experienţa lui Karen Bonaby va contribui la realizarea eficientă a obiectivelor asumate de Armata Naţională.

La final, părţile au convenit asupra consolidării cooperării moldo-americane prin derularea proiectelor pe diverse domenii de interes comun.

infotag.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

3 + 10 =

More in Noutati

To Top