Connect with us

Ministru: Prognozele pot fi sumbre în contextul sărbătorilor de iarnă

Noutati

Ministru: Prognozele pot fi sumbre în contextul sărbătorilor de iarnă

Dacă nu întreprindem măsuri privind situația epidemiologică, prognozele pot fi sumbre în contextul sărbătorilor de iarnă.

Avertizarea vine din partea ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, transmite Știri.md.

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Viorica Dumbrăveanu a recunoscut că situația epidemiologică este una nefavorabilă atât în Republica Moldova, cât și la nivel regional și mondial.

„Prognozele sunt destul de „fierbinți”, în momentul în care nu întreprindem niște măsuri pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19, prognozele pot fi sumbre în contextul sărbătorilor de iarnă care vin, pentru că iarăși revin la acele aglomerări, la acele serbări în grup care se fac și în momentul în care ne vom abține de la anumite evenimente, ne vom abține prin a respecta întocmai recomandările care vin din partea medicilor epidemiologi, prognozele pot fi schimbate.

Foarte mult depinde de comportamentul și al societății în întregime, dar și de comportamentul individual al fiecăruia dintre noi”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, ministra Sănătății a îndemnat oamenii să fie responsabili și precauți:

„Am zis că depinde foarte mult de comportament și de respectarea măsurilor pe care le impunem, dar eu vreau să reiterez: să nu uităm că noi suntem în perioada toamnă-iarnă și noi avem viroze, noi avem gripe, respectiv aceste împrejurări pot favoriza și vor favoriza, de fapt, transmiterea infecției COVID-19.

De aceea, fiecare dintre noi trebuie să fie precaut în privința sa, dar și în privința celor dragi. Cu adevărat, prognozele nu sunt dintre cele mai bune,” a subliniat Dumbrăveanu.

Precizăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 107.364 de cazuri.

Știri.md amintește că Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a declarat că Republica Moldova revine la starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020-15 ianuarie 2021, ca urmare a Codului roșu de COVID-19 la nivel național.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 × два =

More in Noutati

To Top