Connect with us

Ministrul de Externe al Armeniei, invitat să întreprindă o vizită la Chișinău

Noutati

Ministrul de Externe al Armeniei, invitat să întreprindă o vizită la Chișinău

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi a avut astăzi o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Armeniei, Ara Ayvazyan.

Cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual și perspectivele dezvoltării relațiilor moldo-armene, reconfirmând disponibilitatea ambelor părți pentru activizarea dialogului pe subiectele de actualitate de pe agenda bilaterală, transmite Știri.md cu referire Moldpres.

Un subiect al discuției a vizat interacțiunea pe linia ministerelor de externe de la Chișinău și Erevan, inclusiv organizarea următoarei runde de consultări interministeriale.

În contextul evoluțiilor din Karabahul de Munte, ministrul Aureliu Ciocoi a reiterat poziția privind susținerea fermă de către Republica Moldova a procesului de identificare, în baza principiilor și normelor de drept internațional, a unei soluții pașnice durabile în regiune. 

În această ordine de idei, au fost salutate înțelegerile privind încetarea confruntărilor armate din regiune, fiind exprimată speranța că acestea vor contribui la asigurarea păcii și a stabilității.

Șeful diplomației moldovene a adresat felicitări omologul său armean în legătură cu recenta numire în funcție, lansând totodată o invitație către acesta de a întreprinde o vizită la Chișinău, invitație care a fost acceptată.

moldpres.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

8 − 2 =

More in Noutati

To Top