Connect with us

Moartea lui Maradona e anchetată ca posibilă ucidere din culpă

Noutati

Moartea lui Maradona e anchetată ca posibilă ucidere din culpă

Procurorii argentinieni au deschis o anchetă în care investighează moartea lui Diego Maradona.

Ei caută să stabilească dacă fostul mare fotbalist n-a fost victima unei neglijențe medicale, scrie Clarin, cel mai important cotidian care apare în Argentina, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro

Maradona a încetat din viață pe 25 noiembrie, la vila sa din Tigre.

Parchetul din San Isidro, care investighează moartea lui Diego Maradona, a dispus duminică, 29 noiembrie, percheziții la domiciliul și cabinetul particular al lui Leopoldo Luque, medicul în vârstă de 39 de ani care l-a tratat pe fostul fotbalist de insuficiență cardiacă. La sediul cabinetului din cartierul Belgrano polițiștii au blocat trotuarul și nu au permis nimănui să intre în clădire până la finalizarea perchezițiilor, care au avut loc în primele ore ale acestei duminici.

Fiicele lui Maradona au depus mărturie

Cercetările au pornit după declarațiile date anchetatorilor de Dalma, Gianinna și Jana, cele trei fiice ale lui Maradona. Cele trei au cerut ca medicamentele pe care Luque și echipa sa le-au prescris în ultimele luni de tratament la clinicile Ipensa din La Plata și la clinica Olivos să fie analizate de anchetatori. Fiicele fostului fotbalist au fost audiate, conform sursei citate, toată noaptea de sâmbătă spre duminică.

Clarin scrie că ancheta se referă la „ucidere din culpă și abandonarea unei persoane”, iar Luque va fi chemat să depună mărturie în următoarele ore. Procurorii caută istoricul medical al pacientului Maradona tratat de medicul Luque și, de asemenea, ar putea fi accesate telefoanele mobile ale doctorului, pentru a afla cu cine a avut contact în zilele dinaintea morții lui Maradona.

Se știe deja că pe 19 noiembrie, joi, Maradona s-a certat cu medicul și l-a dat afară din casă, iar după acel episod s-a aflat că doctorul care-l îngrijea pe Diego și-a revăzut pacientul pe 22 noiembrie.

O asistentă i-a făcut lui Maradona respirație gură la gură, ca să-l salveze

Ziarul argentinian mai scrie că înainte ca Luque să semneze externarea lui Diego, psihiatrul Agustina Cosachov a solicitat „prezența permanentă” a unui neurolog și a unui alt clinician, plus o ambulanță cu defibrilator, în locul în care Diego a fost dus după ce a fost operat. Cosachov și psihologul Carlos Díaz au fost cei care au constatat moartea lui Maradona în dimineața zilei de miercuri 25, în jurul orei 11:30, când au mers să-l trateze în cartierul San Andres, în Villa Nueva.

Acolo nu a fost găsit un defibrilator, iar asistenta medicală Dahiana Madrid, cea care era cu Diego, a declarat că i-a făcut lui Maradona „resuscitare gură la gură și masaje cardiace”, pentru a încerca să-l readucă la viață.

libertatea.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

восемь − 4 =

More in Noutati

To Top