Connect with us

Moldova și Polonia, interesate de extinderea cooperării dintre țări

Noutati

Moldova și Polonia, interesate de extinderea cooperării dintre țări

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o convorbire telefonică cu ministrul polonez al Afacerilor Externe, Zbigniew Rau, pe teme de interes comun de pe agenda bilaterală.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, interlocutorii au evidențiat nivelul avansat al relațiilor între ambele state, precum și importanța acordată valorificării oportunităților pentru o colaborare consolidată în domenii de interes comun, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În context, miniștrii de externe au reafirmat voința reciprocă de a intensifica dialogul politico-diplomatic între ambele state, convenind organizarea unor întrevederi de lucru în perioada următoare.

Ministrul Aureliu Ciocoi a adus mulțumiri Guvernului Poloniei pentru susținerea fermă a parcursului european al Republicii Moldova și asistența generoasă acordată țării noastre în continuarea reformelor și în lupta cu pandemia, inclusiv pentru sprijinul financiar oferit în cadrul Programului polonez de Asistență pentru Dezvoltare.

Părțile au făcut, de asemenea, un schimb de opinii pe marginea situației social-politice din Republica Moldova.

Diplomatul moldovean a subliniat determinarea Guvernului Republicii Moldova de a continua implementarea punctuală a prevederilor Acordului de Asociere și a reformelor structurale pentru modernizarea țării.

Aureliu Ciocoi și Zbigniew Rau au exprimat interesul comun pentru extinderea cooperării comercial-economice, schimburile de mărfuri între ambele state aflându-se pe o tendință ascendentă în pofida pandemiei.

De asemenea, a fost evidențiată necesitatea valorificării potențialului de creștere a cooperării sectoriale și agreată importanța reluării lucrărilor Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică.

moldpres.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

восемнадцать − семнадцать =

More in Noutati

To Top