Connect with us

Morari îl acuză pe Stoianoglo de duble standarde și îl consideră incompetent

Noutati

Morari îl acuză pe Stoianoglo de duble standarde și îl consideră incompetent

Procurorul-șef suspendat al PA, Viorel Morari, a declarat azi într-o conferință de presă că actualul procuror general aplică duble standarde în gestionarea dosarelor, dar și atunci când face declarații publice.

Mai mult decât atât, Morari declară că procurorul general este incompetent pentru că nu a avut niciodată activitate de investigator, deținând funcții manageriale mai mult, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Morari a făcut o paralelă între cele declarate de procurorul Alexandr Stoianoglo în cadrul briefingului de ieri și acțiunile pe care le fac procurorii în dosarul său.

Procurorul-șef suspendat al PA spune că Stoianoglo minte când spune că acuzatorii de stat se conduc strict după lege și că au încetat persecutările oamenilor de afaceri.

„Ca să înțelegeți vă aduc exemplu dosarul pornit pe compania fratelui meu. În primul rând cauza penală nu putea fi pornită fără ca să existe un act eliberat de FISC în care să fie constatat că există suspiciuni în circuitul financiar al companiei. Acest lucru s-a făcut mai târziu și s-a constatat că compania fratelui meu a achitat în surplus impozite la bugetul de stat, fapt care a dus scoaterea mea de sub urmărire penală”, a declarat Viorel Morari.

Sursa citată a mai adăugat că o altă cauză pornită ilegal este cea pentru păstrarea munițiilor, dar și când a fost investigat pentru îmbogățire ilicită.

„În timpul perchezițiilor au fost găsite două cartușe de armă de vânătoare, or, această armă o dețin perfect legal la fel ca și muniția pentru ea. Mama mea este acuzată de îmbogățire ilicită, dar eu am să vă prezint extrasele transferurilor bancare din anul 2001, atunci când mama și tata munceau în Portugalia”, susține procurorul-șef suspendat al PA.

Morari a adăugat că Stoianoglo a mințit ieri când a declarat că a soluționat cazurile judecătorilor Domnica Manole și Dorin Munteanu pentru că acestea au fost soluționate înainte ca Stoianoglo să devină procuror general.

„Dacă să vorbim iar despre duble standarde, procurorul general susține că nu-i poate închide gura lui Platon atunci când divulgă informații despre ancheta furtul miliardului.

Eu personal am fost obligat să nu divulg date despre urmărirea penală în privința mea, iar în cazul Platon procurorul general consideră că nu știe ce să facă și îl acuză de lipsa celor 7 ani de acasă”, a punctat Viorel Morari care a adăugat că toată curățenia pe care a făcut-o Alexandr Stoianoglo în Procuratură se referă doar la procurorii anticorupție care s-au ales cu dosare penale.

În continuare Procurorul-șef suspendat al PA a declarat că din declarațiile făcute în spațiul public de Veaceslav Platon, președintele în exercițiu Igor Dodon, dar și a scurgerilor de informații în mass-media, își creează impresia că Stoianoglo și Platon colaborează: „din surse cunosc că Stoianoglo a fost un fel de consultat al lui Platon pe aspecte juridice”

„Platon nu a reușit să iasă din penitenciar și deja afirmă că eu am dosar. Plus dezvăluirile făcute pe furtul miliardului, dacă se va demonstra că procurorii au fost determinați de o parte implicată în dosar să ia anumite decizii atunci acest dosar este compromis”, a adăugat Morari.

Acesta s-a referit și la faptul că Veaceslav Platon beneficiază de pază de stat: „Mai devreme sau mai târziu pentru acest lucru cineva va răspunde”.

deschide.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре × четыре =

More in Noutati

To Top