Connect with us

Nemerenco îl critică dur pe Chicu: Acesta nu este un discurs de premier

Noutati

Nemerenco îl critică dur pe Chicu: Acesta nu este un discurs de premier

Ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco, îl critică dur discursul premierului Ion Chicu despre situația COVID-19 din țară.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Nemerenco scrie că acesta «nu este un discurs de premier», transmite Știri.md.

Ex-ministra amintește că acum o săptămână a avertizat că situația epidemică din țară este alarmantă, însă Ion Chicu atunci spunea că declarațiile sale sunt speculații și aberații ce denigrează Republica Moldova.  

«Exact o săptămână în urmă domnul premier arunca săgeți în limbaj de mahala că prezentarea realității despre situația cu COVID sunt speculații și aberații și denigrează Republica Moldova.  

Domnule premier, reiese că cele declarate de dumneavoastră astăzi sunt speculații, aberații și denigrează Republica Moldova? Mă opresc aici, căci celelalte comentarii ale Dvs de atunci erau chiar de mahala. Dar puteți să vi le atribuiți și pe ele», menționează ex-ministra.

Ala Nemerenco a citat declarațiile lui Ion Chicu de astăzi unde a avertizat că cazurile de COVID urmează să crească.

«O mostră de adresare de ne-premier. Dvs trebuie să mobilizați, dle Chicu prin discursul dvs, să clădiți încredere, nu să repetați de zeci de ori “din păcate”, “nu sunt”, “nu avem” de parcă ați discuta la gard cu moș Ion un subiect de “jăle” mare. Un premier ar trebui să raporteze oamenilor ce acțiuni concrete întreprindeți să-i apărați de molima asta, nu să spuneți că vă veți ruga domnului ca oamenii de cultură să supraviețuiască când le-ați închis sălile de teatru. 

Nu să chemați lumea la responsabilitate când Dvs personal și toată elita puterii le-ați oferit doar exemple de iresponsabilitate cu nunțile, cumătriile și sindrofiile voastre. Nu să vă jeluiți că nu aveți personal medical, când Dvs personal ați luat decizii de a pune presiune nebună pe sistemul spitalicesc cu testarea doar a simptomaticilor, când orice student de la medicină vă poate explica că în orice infecție explozia poate fi oprită doar prin măsuri de stopare a răspândirii ei, prin măsuri de prevenire, și nu prin tratament. 

Acesta nu este un discurs de premier. E un discurs de offf și văleleu. Și mă ia groaza să vă văd la ședința ONU prezentând cazul de “succes” al Republicii Moldova», a comentat Nemerenco.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

3 × 4 =

More in Noutati

To Top