Connect with us

Numele Schumacher va reveni în Formula 1 începând cu anul 2021

Noutati

Numele Schumacher va reveni în Formula 1 începând cu anul 2021

Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, va debuta în Formula 1 în sezonul 2021 pentru Haas.

«Sunt incredibil de fericit și pur și simplu am rămas fără cuvinte», a fost prima reacție a pilotului german, transmite Știri.md cu referire la Automarket.ro.

Mick Schumacher va concura în Formula 1 începând de anul viitor pentru Haas, potrivit unui anunț al echipei americane, care confirmă astfel speculațiile intense din ultimele săptămâni.

Schumacher este de mai mulți ani membru în Academia de Piloți Ferrari, în timp ce Haas este una dintre echipele partenere ale Scuderiei, întrucât folosește motoare și alte componente tehnice dezvoltate de italieni.

În vârstă de 21 de ani, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher este entuziasmat de posibilitatea de a concura în Marele Circ și afirmă că «va da totul» pentru a obține rezultate cât mai bune alături de viitoarea sa echipă.

«Să fiu pe grila de start a Formulei 1 în sezonul următor mă face incredibil de fericit.

Pur și simplu sunt fără cuvinte. Mulțumesc celor de la Haas, Scuderiei Ferrari și Academiei de Piloți Ferrari pentru încrederea acordată.

Vreau să le transmit dragostea mea și părinților mei, știu că lor le datorez totul. Întotdeauna am crezut că îmi voi îndeplini visul de a concura în Formula 1. Ca întotdeauna, voi da totul și aștept cu nerăbdare această aventură împreună cu Haas», a declarat el.

În prezent, Schumacher este lider în Formula 2 cu un avans de 14 puncte înainte de ultima etapă a sezonului, astfel că are mari șanse să debuteze în Formula 1 în calitate de campion al Formulei 2.

Pregătirile sale vor începe oficial în etapa de Formula 1 din Abu Dhabi din perioada 11-13 decembrie, în contextul în care va participa la prima sesiune de antrenamente libere.

Ulterior, germanul va concura și în sesiunea de teste dedicată tinerilor piloți programată în săptămâna de după finalul sezonului pe același circuit.

Coechipierul lui Schumacher în sezonul 2021 va fi rusul Nikita Mazepin, care a fost confirmat la Haas marți.

Mazepin concurează în prezent tot în Formula 2 și are avantajul că aduce la echipă un buget semnificativ prin intermediul tatălui său, Dmitry Mazepin, care are o avere estimată la circa 6 miliarde de euro și este președintele companiei ruse de produse chimice Uralchem Integrated Chemicals.

automarket.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

восемь + 4 =

More in Noutati

To Top