Connect with us

O angajată a Penitenciarului nr.4, reţinută pentru mită de 5.000 de euro

Noutati

O angajată a Penitenciarului nr.4, reţinută pentru mită de 5.000 de euro

O specialistă din cadrul Serviciului evidenţă deţinuţi a Penitenciarului nr. 4 din Cricova a fost reţinută, cu puţin timp în urmă, de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă.

Într-un comunicat remis presei funcţionara a fost denunţată de către un fost condamnat, căruia i-ar fi promis să-l elibereze din detenţie înainte de termen, contra unei remunerări ilicite, transmite Știri.md.

Potrivit denunţătorului, femeia i-ar fi promis că poate contribui la eliberarea acestuia din Penitenciarul nr. 17 (Rezina) în schimbul a 5.000 de euro. 

Cu aceşti bani, funcţionara ar fi susţinut că va mitui persoane publice din sistemul judecătoresc, care urmau să examineze dosarul privind eliberarea de la executarea pedepsei, înainte de termen, pe motive de sănătate. 

Deşi ar fi primit toţi banii, femeia nu s-ar fi ţinut de cuvânt, iar într-o discuţie, documentată de CNA, aceasta a recunoscut primirea celor 5.000 de euro.

Astăzi, femeia a fost reţinută, iar după ce a fost audiată de anchetatori şi-a recunoscut vinovăţia parţial. 

În prezent, ea se află în izolator pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsită vinovată, funcţionara riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять × два =

More in Noutati

To Top