Connect with us

O femeie care a fost bolnavă de COVID-19 a născut un bebeluș cu anticorpi

Noutati

O femeie care a fost bolnavă de COVID-19 a născut un bebeluș cu anticorpi

O femeie din Singapore, care s-a infectat cu noul coronavirus în martie, când era deja însărcinată, a născut acum un bebeluș cu anticorpi contra virusului, transmite Reuters.

Bebelușul s-a născut luna aceasta fără a fi bolnav de Covid-19, dar cu anticorpi, scrie duminică ziarul Straits Times, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

”Doctorii mei cred că am transferat anticorpii Covid-19 către el în timpul sarcinii”, a spus Celine Ng-Chan pentru ziarul menționat. Ng-Chan a avut o formă ușoară a bolii și a fost externată după două săptămâni și jumătate.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, încă nu se știe dacă o femeie însărcinată și bolnavă de Covid-19 poate transmite virusul fărului sau bebelușului în timpul sarcinii sau al nașterii.

Până acum nu s-au găsit virusuri active în mostre de lichid amniotic sau în laptele matern.

Doctori din China au raportat prezența – și declinul – anticorpilor pentru Covid-19 în bebeluși născuți de femei infectate cu coronavirus, potrivit unui articol publicat în octombrie în revista de specialitate Emerging Infectious Diseases.

Transmiterea noului coronavirus de la mame la nou-născuți este rară, au spus doctori din New York într-un material publicat tot în octombrie, în revista JAMA Pediatrics.

stirileprotv.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шестнадцать − двенадцать =

More in Noutati

To Top