Connect with us

Oficial: Câte persoane din R. Moldova s-au infectat cu HIV în anul 2020

Noutati

Oficial: Câte persoane din R. Moldova s-au infectat cu HIV în anul 2020

Aproape 600 de cazuri noi cu infecția HIV au fost confirmate în Republica Moldova în perioada ianuarie-octombrie curent.

Datele au fost făcute publice de Agenția Națională pentru Sănătate Publică în contextul marcării anual, la 1 decembrie, a Zilei Mondiale de combatere a SIDA, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, majoritatea persoanelor infectate sunt tineri, iar virusul este transmis cel mai des pe cale sexuală. 

Totodată, printre bolnavi se regăsesc frecvent și persoane care consumă droguri injectabile. La fel, în jur de 50% de persoane au această infecție, fără ca să cunoască.

În contextul Zilei Mondiale de combatere SIDA, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va organiza mai multe evenimente ce au drept scop de a informa societatea asupra necesității testării la HIV, precum și motivarea pentru o atitudine tolerantă față de persoanele HIV pozitive, întrucât patru din zece persoane care trăiesc cu HIV susțin că sunt discriminate.

Conform datelor ministerului, în Republica Moldova au fost înregistrate în total circa 13.700 cazuri de infecție cu HIV.

moldpres.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 × 3 =

More in Noutati

To Top