Connect with us

Oficial: Tot mai puțini moldoveni se folosesc de telefonul fix

Noutati

Oficial: Tot mai puțini moldoveni se folosesc de telefonul fix

Evoluţia pieţei serviciilor de telefonie fixă, în trimestrul al treilea 2020, arată că numărul total al utilizatorilor serviciilor respective s-a diminuat cu 2,9%, comparativ cu sfârşitul anului 2019.

Evoluţia pieţei serviciilor de telefonie fixă a însumat puţin peste 1 mil., volumul total al vânzărilor pe acest segment de piaţă a scăzut cu 13,8%, totalizând 91,8 mil. lei, iar traficul de voce generat de utilizatori aproape că nu a suferit schimbări, înregistrând un volum total de aproximativ 265 mil. minute, transmite Știri.md.

Potrivit Infotag, despre aceasta arată datele prezentate de către cei 23 de furnizori Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Astfel, numărul abonaţilor «Moldtelecom» a scăzut cu 2,6% şi a alcătuit în jur de 935 mii, iar numărul abonaţilor furnizorilor alternativi s-a micşorat cu 5,5%, însumând 105,5 mii.

Aceleaşi date arată că 913,1 mii au alcătuit persoanele fizice, iar 127,2 mii — persoanele juridice.

Rata de penetrare a serviciilor de telefonie fixă, raportată la 100 de locuitori ai republicii, a scăzut cu 0,6 puncte procentuale şi a alcătuit 39,4%.

Totodată, venitul mediu lunar per abonat (ARPU) înregistrat de furnizori a scăzut cu 10,6% şi a alcătuit 29,3 lei, iar volumul mediu lunar de minute vorbite per abonat (MoU) a crescut 5,5% şi a constituit 130 minute, durata medie a unui apel fiind de 2,6 minute, în creştere cu 14,7%.

La sfârşitul trimestrului trei 2020, cota de piaţă a Moldtelecom», în funcţie de venituri, a fost de 93,5%.

infotag.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

16 + шесть =

More in Noutati

To Top