Connect with us

Peste 1.300 de persoane din Regatul unit, informate greșit că sunt infectate cu COVID

Noutati

Peste 1.300 de persoane din Regatul unit, informate greșit că sunt infectate cu COVID

Peste 1.300 de persoane din Regatul Unit au fost informate greşit că au fost infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) după o eroare de laborator, a anunţat sâmbătă Departamentul pentru Sănătate şi Asistenţă Socială.

“Sistemul Test and Trace al Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) a contactat 1.311 de persoane care au fost anunţate greşit că rezultatele testelor COVID-19, efectuate în perioada 19-23 noiembrie, au fost pozitive. O problemă cu un lot de substanţe chimice de laborator a condus la anularea rezultatelor testelor”, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului într-un comunicat.

“Au fost luate măsuri rapide pentru a-i anunţa pe cei afectaţi. Ei au fost rugaţi să mai facă un alt test şi să continue să stea în autoizolare dacă prezintă simptome”, a afirmat oficialul britanic, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Eroarea de laborator care a condus la informarea greşită a persoanelor a fost un “incident izolat” şi o anchetă a fost lansată în acest sens, se menţionează în comunicat.

Guvernul britanic a anunţat alocarea unei sume suplimentare de 7 miliarde de lire sterline (9,31 miliarde de dolari) pentru teste COVID-19 şi urmărirea contactelor persoanelor depistate pozitiv ca parte a unui program extins de testare în masă a populaţiei.

Marea Britanie a înregistrat în total circa 1,6 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care 57.500 de decese.

stirileprotv.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

17 − 1 =

More in Noutati

To Top