Connect with us

Platon ar fi încercat prin persoane terțe să discute cu premierul Ion Chicu

Noutati

Platon ar fi încercat prin persoane terțe să discute cu premierul Ion Chicu

Premierul țării, Ion Chicu spune că nu-l cunoaște pe omul de afaceri Veaceslav Platon și a refuzat să discute cu acesta, atunci când ar fi fost efectuate încercări în acest sens.

Mai mult decât atât, Chicu sugerează că declarațiile lui Platon privind investigațiile din furtul miliardului ar trebui tratate cu mai puțină seriozitate și de canalizat atenția spre acțiunile Procuraturii Generale, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Nu l-am văzut în viața mea. A încercat prin cineva să discute, dar noi nu avem ce discuta”, a declarat Ion Chicu, la la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

Primul ministru a declarat că nu cunoaște de unde Platon deține informații privind investigațiile din furtul miliardului și cât de veridice ar fi acestea.

„Sunt mulți actori din ăștia, vorbitori, care vin pe la televiziuni și spun multe, dar eu cred că trebuie să așteptăm rezultate de la Procuratura Generală”, a declarat Chicu.

Veaceslav Platon nu a cometat deocamdată acesta declarații. Recent, acesta a declarat că investigațiile pe furtul miliardului sunt finalizate, iar acestea au scos la iveală și nume noi. Potrivit omului de afaceri, cel care ar fi organizat întreaga schemă nu este nici Serghei Iaralov, nici Andrian Candu, oameni apropiați fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, indicați anterior de diferiți actori politici. 

„Investigațiile sunt finalizate și în curând Procurorul General va veni cu decizii și solicitări”, a spus Platon.

La rândul său Procuratura Generală s-a disociat de aceste declarații, menționând că progresele pe acest dosar de rezonanță sunt semnificative.

Deputați din Parlament au decis săptămâna trecută să-l invite la audieri pe Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, pe dosarul furtul miliardului, după declarațiile publice făcute de către Platon.

Astăzi Procurorul General a declarat că nu va merge în Legislativ, pentru a nu fi implicat în show-uri politice, dar și pentru a nu divulga secrete din anchetă, pe care unii vizați să-și poată construi apărarea.

unimedia.info

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шестнадцать − 1 =

More in Noutati

To Top