Connect with us

Prima conferință a președintelui ales a durat mai mult de două ore

Noutati

Prima conferință a președintelui ales a durat mai mult de două ore

Prima conferinţă de presă a preşedintelui ales Maia Sandu a durat 2 ore şi 15 minute.

Potrivit Infotag, în cadrul conferinţei de presă Sandu a răspuns la zeci de întrebări atât ale jurnaliştilor din sală, cât şi ale celor care s-au înregistrat pe platforma Zoom, transmite Știri.md.

În cadrul conferinţei de presă, Sandu a răspuns la întrebări în limba în care a fost adresată întrebarea.

Astfel, ea a vorbit în limba română şi limba rusă, precum şi a răspuns la întrebările jurnaliştilor din Italia, Franţa, Spania şi alte ţări în limba engleză.

Sandu a declarat că va fi «cât de mult posibil deschisă pentru mass-media» şi a promis că va desfăşura un astfel de dialog cu presa în mod regulat.

Sandu a spus că nu intenţionează să locuiască la reşedinţa preşedintelui, unde preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, locuieşte încă cu familia sa.

«Aşa cum am spus în cadrul campaniei electorale, voi locui în continuare în apartamentul meu cu două camere din Chişinău.

Sunt suficiente pentru mine. Nu ştiu încă cum vom gestiona reşedinţa de la Condriţa (situat într-o pădure, la 35 km de Chişinău).

Nu am fost niciodată acolo. Încă vom vedea cum vom folosi această reşedinţă, cât şi alte facilităţi care se află la bilanţul Administraţiei Prezidenţiale», a spus Sandu.

Ea a subliniat, de asemenea, că intenţionează să reducă semnificativ costurile de menţinere a Administraţiei Prezidenţiale.

«Intenţionez să mă familiarizez cu cheltuielile pentru a înţelege cum Igor Dodon a reuşit să dubleze cheltuielile pentru întreţinerea Administraţiei Prezidenţiale în comparaţie cu ceea ce a fost în timpul preşedinţiei lui Nicolae Timofti», a spus preşedintele ales.

Ea a confirmat că dispune deja de protecţie din partea Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

«Mi-e greu să mă obişnuiesc cu asta, dar mă acomodez. Aceasta este legea care trebuie respectată», a spus Sandu.

Ea a mai menţionat că chiria sălii Palatului Republicii, unde a avut loc conferinţa de presă, a fost plătită de Partidul «Acţiune şi Solidaritate» (PAS).

Inaugurarea preşedintelui va avea loc în aceeaşi sală în data de 24 decembrie.

infotag.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре × один =

More in Noutati

To Top