Connect with us

Procurorul general al SUA, despre alegeri: Nu există dovezi privind fraude

Noutati

Procurorul general al SUA, despre alegeri: Nu există dovezi privind fraude

Departamentul de Justiție al SUA nu a găsit dovezi care să susțină acuzațiile de fraudă pe scară largă care ar fi putut schimba rezultatul alegerilor prezidențiale de luna trecută, a spus procurorul general al SUA William Barr într-un interviu pentru Associated Press, citat de CNN.

„Până în prezent, nu am văzut fraude la o scară care ar fi putut da un rezultat diferit la alegeri”, a spus Barr, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Barr, care înainte de alegeri a susținut afirmațiile președintelui în exercițiu Donald Trump potrivit cărora votul prin corespondență nu e sigur, a spus că atât Departamentul Justiției, cât și Departamentul pentru Securitate Internă au analizat acuzațiile de fraudă și le consideră nefondate.

„A existat o acuzație că ar fi existat o fraudă sistemică și anume că mașinile de numărat au fost programate pentru a distorsiona rezultatele alegerilor. Departamentul Justiției și Departamentul pentru Securitate Internă au analizat acest lucru și, până acum, nu am văzut nimic care să demonstreze acest lucru”, a spus el.

Declarațiile lui Barr vin la câteva săptămâni după ce un fost oficial al securității cibernetice a respins în mod public afirmațiile lui Trump, făcându-l pe președinte să îl concedieze.

Doi avocați care lucrează pentru Trump au respins evaluarea lui Barr marți, repetându-și afirmațiile că dețin „dovezi ample ale votului ilegal în cel puțin șase state”.

„Cu cel mai mare respect față de procurorul general, opinia sa pare a fi fără a avea cunoștință sau fără investigarea neregulilor substanțiale și a dovezilor fraudelor sistemice», au declarat avocații Rudy Giuliani și Jenna Ellis într-o declarație.

Anterior, Barr a susținut afirmații similare cu cele pe care le-a făcut Trump, inclusiv în septembrie, când a condamnat statele care foloseau votul prin corespondență în timpul pandemiei de coronavirus.

„Oamenii care încearcă să schimbe regulile pentru această metodă, care este supusă fraudei și constrângerilor – este nesăbuit și periculos și oamenii se joacă cu focul”, a spus atunci Barr.

digi24.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

18 − восемь =

More in Noutati

To Top