Connect with us

Procurorul general explică de ce a pus punct în dosarul Kuliok

Noutati

Procurorul general explică de ce a pus punct în dosarul Kuliok

Imaginile video care surprind renumita scenă în care Vladimir Plahotniuc îi întinde o pungă cu bani lui Igor Dodon, iar ultimul se laudă că primește între 700 de mii și un milion de dolari lunar din Federația Rusă pentru a întreține socialiștii, „nu pot fi apreciate din punct de vedere penal”.

De această părere este procurorul general Alexandr Stoianoglo, care a refuzat anterior să-l cerceteze penal pe Igor Dodon vizavi de aceste dezvăluiri, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

Procurorul general crede că acțiunile ce vizează „dosarul kuliokul” sunt mai mult „politice”.

„Eu nu cred că Dvs. găsiți în țara noastră vreun jurist pregătit serios care să poată aprecia, din punct de vedere penal, acțiunile legate de cazul „kuliok”. 

Eu am avut niște discuții și cu autorii demersului expediat și ei tot au recunoscut că acestea sunt niște lucruri mai mult politice, care au alte consecințe. Acolo sunt multe detalii care nu pot fi apreciate din punct de vedere penal. 

Eu am spus de mai multe ori: oamenii care fac așa lucruri, trebuie să fie pedepsiți în primul rând politic”, a declarat Stoianoglo astăzi, într-o conferință de presă.

Cât privește un alt dosar de rezonanță, care vizează finanțarea campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon de acum patru ani de către Federația Rusă via Bahamas, în care sunt implicați și actuali deputați socialiști, procurorul general a anunțat că așteaptă răspunsuri din alte state unde a expediat solicitări pentru a putea lua o decizie finală.

„În cazul Bahamas, noi am audiat mai mult de 30 de persoane, am solicitat avize din partea mai multor instituții de stat, ANI, fisc, am expediat cereri de comisii rogatorii la care până acum nu am primit răspuns. După primirea răspunsului, vom adopta decizia respectivă”, a afirmat procurorul general.

ziarulnational.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

13 − 9 =

More in Noutati

To Top