Connect with us

Procurorul general: Nu știm unde e Plahotniuc. Am trimis multe solicitări

Noutati

Procurorul general: Nu știm unde e Plahotniuc. Am trimis multe solicitări

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) nu cunosc unde se află la moment ex-liderul Partidului Democraților din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, anchetat în dosarul „furtului miliardului” din sistemul financiar-bancar moldovenesc.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful PG Alexandr Stoianoglo a spus că instituția a transmis mai multe solicitări de identificare a lui Plahotniuc în „multe colțuri ale lumii”, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„Domnul Plahotniuc este o persoană cheie în privința căreia noi investigăm dosarul „furtului miliardului”. Avem multe comisii rogatorii. Expedieri în multe colțuri ale lumii. 

Nu știm unde se află în timpul actual, dar noi ne-am adresat în câteva state pentru căutarea și identificarea locului domnului Plahotniuc. În unele cazuri avem răspunsuri negative, în unele cazuri nu avem răspunsuri”, a spus procurorul șef.

Stoianoglo spune că anul viitor va fi „unul determinant pentru investigarea acestui dosar penal”.

Procurorul mai spune că autoritățile examinează, inclusiv, modificarea legislației astfel încât să fie posibilă extrădarea celor anchetați.

zdg.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

17 + 15 =

More in Noutati

To Top