Connect with us

Proteste anti-COVID la Londra: Manifestanți, fără măști ignorând distanța fizică

Noutati

Proteste anti-COVID la Londra: Manifestanți, fără măști ignorând distanța fizică

Peste 150 de persoane au fost arestate sâmbătă la Londra în timpul unui protest împotriva restricţiilor impuse în pandemia de coronavirus.

Manifestanții au mărșăluit prin centrul capitalei britanice, fără a purta măști de protecție și ignorând distanța fizică, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Unii protestatari au îmbrăcat costume de Crăciun și au cerut autorităților să îi lase să sărbătorească în libertate. Forţele de ordine care au intervenit pentru a dispersa mulţimea au fost huiduite de protestatari.

Oamenii au aruncat în poliţişti cu tot ce aveau prin ghiozdane şi au blocat circulaţia transportului public. Ofiţerii au intervenit în forţă şi au efectuat zeci de reţineri.

Potrivit ultimelor măsuri adoptate de Guvernul Marii Britanii, oamenii nu au voie să iasă din case decât în situaţii de urgenţă sau pentru a merge la serviciu. 

Alte motive întemeiate ar fi cumpărăturile de primă necesitate sau vizitele la persoane apropiate rămase singure. În Regatul Unit, bilanţul infectărilor cu noul coronavirus a depăşit 1,6 milioane. 

Totodată, peste 44 de mii de oameni au pierdut lupta cu virusul.

publika.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

19 − шестнадцать =

More in Noutati

To Top