Connect with us

PSRM: Alegerile anticipate sunt necesare, dar după criza pandemică

Noutati

PSRM: Alegerile anticipate sunt necesare, dar după criza pandemică

PSRM crede că alegerile anticipate sunt absolut necesare în Republica Moldova, dar numai după ce se iese cu bine din criza pandemică, pentru că înaintea oricărui interes de partid trebuie pusă sănătatea și viața oamenilor.

Așa au reacționat socialiștii după ce la conferința de presă cu jurnaliștii, Maia Sandu a declarat că alegerile anticpate trebuie declanșate cât mai curând, transmite Știri.md

«Dacă Maia Sandu crede că poate administra mai bine această criză, o invităm să se implice ACUM în administrarea ei, nu mai târziu, să facă așa cum le-a promis cetățenilor care au votat-o. Iar implicarea nu se face prin declarații populiste și justificări ale neputinței, dar prin acțiuni, prin asumare imediată de responsabilități pentru sănătatea populației.

Credem că este prea devreme ca la doar două săptămâni de la alegeri, președintele ales deja să fugă în acest mod de responsabilități, să caute scuze politicianiste de ce nu se implică, să aibă reacții de orgoliu, să pună alegerile anticipate mai presus de sănătatea și viața cetățenilor. Parcă prea devreme Maia Sandu le reamintește cetățenilor de modul în care politicienii de dreapta au avut în trecut susținerea masivă a populației, apoi au dezamăgit în mod dramatic, din cauza neputinței lor de a trece de la declarații la fapte, din cauza incapacității de a-și asuma responsabilitatea pentru viața oamenilor», se arată într-un comunicat PSRM. 

În acest context, socialiștii au reiterat mesajul lui Igor Dodon adresat Maiei Sandu prin care îi oferă posibilitatea de a propune imediat un guvern, care va fi susținut cu votul PSRM. 

«Până atunci, PSRM consideră că actualul Guvern acționează profesionist și responsabil, duce o muncă extrem de grea pentru limitarea consecințelor pandemiei, a reușit să țină situația sub control și are datoria față de cetățeni să rămână să administreze această criză, cât nu există o altă formulă guvernamentală care să aibă susținerea Parlamentului. Sub nici o formă nu vom lăsa țara fără guvern funcțional într-o perioadă atât de complicată, noi vom rămâne responsabili față de cetățenii Republicii Moldova», au conchis socialiștii.

Știri.md amintește că Preşedintele ales, Maia Sandu, a anunțat ieri, 30 noimebrie, în cadrul unei conferințe de presă că pledează pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, deoarece în actualul Legislativ nu poate fi formată o majoritate parlamentară care să susțină reformele necesare.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два × пять =

More in Noutati

To Top