Connect with us

PSRM o îndeamnă pe Maia Sandu să fie atentă în declarații

Noutati

PSRM o îndeamnă pe Maia Sandu să fie atentă în declarații

Deputații PSRM își exprimă „îngrijorarea privind tensionarea situației în raport cu raioanele din stânga Nistrului”.

Declarația vine ca urmare a anunțului președintelui ales, Maia Sandu, cu privire la necesitatea retragerii GOTR-ului din Transnistria și reformatarea misiunii de pacificare în una civilă sub egida OSCE, dar și a reacției autorităților de la Kremlin la acest subiect, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon a anunțat că a participat la ședința fracțiunii parlamentare a PSRM în cadrul căreia a discutat „prioritățile pentru perioada imediat următoare”.

„În cursul discuțiilor, deputații socialiști și-au exprimat îngrijorarea privind tensionarea situației în raport cu raioanele din stânga Nistrului.

Am fost unanimi în opinia că demnitarii și politicienii, trebuie să fie atenți în declarații și acțiuni, pentru a evita izbucnirea unui nou conflict în estul țării”, a scris acesta.

Alte subiecte discutate țin de proiectele privind politica bugetar-fiscală, bugetul de stat și al asigurărilor sociale, adoptate luni de Guvern, care ar urma să fie examinate în timpul apropiat în Parlament.

„Aceste legi importante pentru țară trebuie aprobate până la finele anului curent și promulgate, astfel încât de la 1 ianuarie 2021 — să intre în vigoare.

Ar fi iresponsabil să lăsăm țara fără aprobarea principalelor legi bugetar-fiscale, mai ales că acestea prevăd majorări de salarii începând cu 1 ianuarie 2021, mai multe modificări în domeniul fiscal care vor contribui la bunăstarea oamenilor și la dezvoltarea mediului de afaceri”, susține Dodon.

De precizat că anterior mai mulți oficiali ruși, inclusiv ministrul de Externe, Serghei Lavrov, au comentat declarația președintelui ales al R. Moldova, Maia Sandu, cu privire la necesitatea retragerii GOTR-ului din Transnistria și reformatarea misiunii de pacificare în una civilă sub egida OSCE.

Potrivit șefului diplomației de la Kremlin, aceste declarații sunt „iresponsabile” și Rusia „cu greu va putea să le accepte”.

deschide.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

2 × три =

More in Noutati

To Top