Connect with us

PSRM: Susținem un Guvern propus de Maia Sandu cu o condiție

Noutati

PSRM: Susținem un Guvern propus de Maia Sandu cu o condiție

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, susține că este de acord ca la Chișinău să fie instalat un nou Guvern propus de Maia Sandu.

Declarația a fost făcută astăzi, după ședința fracțiunii parlamentare a PSRM, transmite Știri.md cu referire la Ziarulnational.md.

„Fracțiunea PSRM a luat act de refuzul Maiei Sandu de a-și asuma guvernarea țării. Suntem gata în continuare să susținem un Guvern propus de Maia Sandu, dacă acesta va fi format din oameni profesioniști și o îndemnăm să înceapă discuțiile cu toate grupurile parlamentare în acest sens”, a scris Igor Dodon pe canalul său de Telegram.

Igor Dodon a mai adăugat că, în cadrul ședinței de astăzi, deputații PSRM și-au reiterat sprijinul pentru proiectele principalelor legi bugetar-fiscale ale R. Moldova pentru anul 2021.

„Aceste legi importante trebuie adoptate până la sfârșitul anului, pentru a fi promulgate și să intre în vigoare din 1 ianuarie 2021. Ar fi o mare iresponsabilitate față de cetățeni să lăsăm țara fără principalele legi financiar-bugetare. Cu atât mai mult că bugetul de stat prevede majorări de salarii în sistemul bugetar chiar din 1 ianuarie. 

La fel, sunt prevăzute mai multe îmbunătățiri fiscale, care să ajute la bunăstarea oamenilor, dar și la dezvoltarea afacerilor”, a precizat Igor Dodon.

Socialiștii s-au referit și la recentele declarații ale Maia Sandu, care a reiterat că Rusia trebuie să retragă trupele GOTR de pe teritoriul R. Moldova. În opinia reprezentanților PSRM, aceste declarații ar tensiona situația.

„Anumite afirmații necumpătate în raport cu cetățenii din Transnistria, pe care-i numesc „separatiști”, dar și alte declarații neprietenești la adresa Rusiei, au generat diverse analize și scenarii, care includ și pericolul dezghețării conflictului de pe Nistru”, a punctat liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

ziarulnational.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

8 + 10 =

More in Noutati

To Top