Connect with us

Război civil în Etiopia: Premierul anunță că a fost capturată capitala rebelilor

Noutati

Război civil în Etiopia: Premierul anunță că a fost capturată capitala rebelilor

Prim-ministrul Etiopiei, Abiy Ahmed, a anunțat că forțele militare etiopiene au intrat în Mekelle, capitala regiunii separatiste Tigray, din nordul țării, și că guvernul are din nou controlul, după mai multe săptămâni în care rebelii și forțele guvernamentale au dus lupte în cadrul unui conflict militar care s-a răspândit și în Eritreea vecină, relatează BBC.

Abiy Ahmed a spus că armata a intrat în oraș „în ultima etapă” a conflictului cu Frontul Eliberării Poporoului din Tigray, gruparea separatistă care încearcă să declare independența regiunii și care se află în conflict de mai multă vreme cu guvernul central de la Addis Abeba, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Detalii cu privire la acest conflict sunt puține și greu de confirmat, în contextul în care comunicațiile, prin telefon sau internet, au fost tăiate în regiunea Tigray de când au început ostilitățile.

Într-o declarație pentru Reuters, citată și de BBC, liderul separatiștilor a spus că „va lupta până la sfârșit”.

Sute de oameni au fost uciși în acest conflict, alte mii au fost forțați să își părăsească locuințele, iar conform unor informații apărute în ultimele zile, un masacru al populației civile din Mai-Kadra a avut loc în data de 9 noiembrie. 

Premierul etiopian a lansat operațiunea militară împotriva grupării după ce i-a acuzat că au atacat o bază militară, o acuzație negată de separatiști. 

Luptele și conflictul din zonă au forțat cel puțin 17.000 de civili să părăsească zona, trecând granița în Sudan, conform Organizației Națiunilor Unite. 

Tensiunile dintre această grupare și guvernul etiopian au escaladat în confruntări militare directe pe parcursul ultimei luni.

digi24.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два × 4 =

More in Noutati

To Top