Connect with us

Reacția Guvernului la poziția PDM, PAS și PPDA de retragere a bugetului

Noutati

Reacția Guvernului la poziția PDM, PAS și PPDA de retragere a bugetului

După ce deputații fracțiunilor PDM, PAS și ai Platformei DA au cerut retragerea proiectul de lege privind bugetul de stat şi politica fiscală, Guvernul vine cu un răspuns.

Astfel, într-o reacție oficială pentru redacția Știri.md se arată că deputații urmează să voteze proiecte importante pentru oameni în etate, medici, pedagogi, dar și pentru cei plecați peste hotare.

«Guvernul vine cu soluții pragmatice pentru realitățile economice și sociale prin care trece Republica Moldova și țările lumii. 

Deputații responsabili analizează situația realist și urmează să vină cu propuneri prin amendamente. Ei planifică să voteze propunerile Guvernului și măsurile practice pentru cetățeni, prin creșterea salariilor medicilor și pedagogilor și a altor categorii bugetare, prin creșterea pensiilor și pentru o viață mai bună tuturor. 

De asemenea, deputații vor vota pentru locuri de muncă celor aflați acasă și celor plecați peste hotare. Constructiv identificăm soluții pentru mediului de afacere și pentru dezvoltarea economiei. Acestea sunt propunerile Guvernului care nu are dreptul la populism și la speculații neacoperite financiar.

Desigur, este dreptul celorlalți deputați să facă politică cu orice prilej atunci când se află permanent pe baricade și continuu în campanii electorale. 

Probabil, sunt în criză de idei expertizate și nu au de unde propune amendamente pentru îmbunătățirea nivelului de trai a cetățenilor în condițiile critice, dar și cu o perspectivă rezervată.

Aceasta este îndeletnicirea lor și nu văd mai departe decât speculații populiste», se arată într-o reacție expediată redacției noastre.

Știri.md amintește că Partidul Democrat din Moldova a anunțat că nu va vota în Parlament plafonarea taxelor locale impusă de Guvern în politica fiscală pentru 2021.

Totodată, într-o conferință de presă, Igor Grosu a cerut Guvernului să vină cu un alt proiect de buget şi politică fiscală.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

6 + восемнадцать =

More in Noutati

To Top