Connect with us

Reacția PSRM la refuzul Maiei Sandu de a-și asuma guvenarea

Noutati

Reacția PSRM la refuzul Maiei Sandu de a-și asuma guvenarea

Partidul Socialiștilor o invită pe Maia Sandu să administreze „mai bine” criza pandemică, astfel încât cu îmbunătățirea situației să fie organizate și alegerile parlamentare anticipate, despre care se vorbește tot mai mult.

Totodată, PSRM spune că refuzul președintei de a veni cu un nou Guvern denotă faptul că „electoratul a fost mințit cu promisiuni sau Maia Sandu se teme să își asume actul de guvernare”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Deși a fost votată în baza unor promisiuni electorale, care țin strict de competența Guvernului, Maia Sandu a anunțat că nu își va asuma acum guvernarea, chiar și în condițiile în care ar avea sprijinul socialiștilor în Parlament.

Acest lucru arată fie că promisiunile făcute de Maia Sandu au fost doar o amăgire a electoratului, fie că se teme să își asume guvernarea într-o perioadă atât de grea, ca cea cu care țara noastră se confruntă în valul doi al pandemiei.

PSRM crede că alegerile anticipate sunt absolut necesare în Republica Moldova, dar numai după ce se iese cu bine din criza pandemică, pentru că înaintea oricărui interes de partid trebuie pusă sănătatea și viața oamenilor.

Iar dacă Maia Sandu crede că poate administra mai bine această criză, o invităm să se implice ACUM în administrarea ei, nu mai târziu, să facă așa cum le-a promis cetățenilor care au votat-o. Iar implicarea nu se face prin declarații populiste și justificări ale neputinței, dar prin acțiuni, prin asumare imediată de responsabilități pentru sănătatea populației.

Credem că este prea devreme ca la doar două săptămâni de la alegeri, președintele ales deja să fugă în acest mod de responsabilități, să caute scuze politicianiste de ce nu se implică, să aibă reacții de orgoliu, să pună alegerile anticipate mai presus de sănătatea și viața cetățenilor.

Parcă prea devreme Maia Sandu le reamintește cetățenilor de modul în care politicienii de dreapta au avut în trecut susținerea masivă a populației, apoi au dezamăgit în mod dramatic, din cauza neputinței lor de a trece de la declarații la fapte, din cauza incapacității de a-și asuma responsabilitatea pentru viața oamenilor.

Reiterăm mesajul șefului statului Igor Dodon și susținut de socialiști adresat președintelui ales Maia Sandu, prin care îi oferim posibilitatea de a propune imediat un Guvern, așa cum îl consideră, și să administreze criza pandemică mai bine decât s-a făcut până acum, dacă într-adevăr poate face acest lucru și nu a doar a amăgit electoratul.

Suntem gata să oferim votul nostru unui Guvern propus de Maia Sandu, dacă demonstrează că într-adevăr este gata să-și asume responsabilitatea pentru conducerea țării și poate propune o echipă de oameni profesioniști cu care să facă acest lucru.

Până atunci, PSRM consideră că actualul Guvern acționează profesionist și responsabil, duce o muncă extrem de grea pentru limitarea consecințelor pandemiei, a reușit să țină situația sub control și are datoria față de cetățeni să rămână să administreze această criză, cât nu există o altă formulă guvernamentală care să aibă susținerea Parlamentului.

Sub nicio formă nu vom lăsa țara fără guvern funcțional într-o perioadă atât de complicată, noi vom rămâne responsabili față de cetățenii Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al socialiștilor.

Maia Sandu a declarat astăzi, la o conferință de presă, că actualul Guvern ar trebui să demisioneze, aceasta fiind o cale de declanșare a alegerilor anticipate parlamentare.

Până la acestea însă, președinta aleasă nu are intenția să vină cu o garnitură nouă a Cabinetului de miniștri, motivând prin lipsa unei majorități în Parlament.

Recent, președintele în funcție Igor Dodon i-a propus Maiei Sandu să-și asume întregul act al guvernării, pentru a putea realiza promisiunile electorale, afirmând că socialiștii sunt gata să sprijine noul Guvern pe care îl va propune noua președintă.

unimedia.info

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

три − три =

More in Noutati

To Top