Connect with us

Renumărarea voturilor solicitată de Trump a mărit avansul lui Biden

Noutati

Renumărarea voturilor solicitată de Trump a mărit avansul lui Biden

Renumărarea voturilor din cel mai mare comitat al statului Wisconsin, solicitată de echipa de campanie a lui Donald Trump a avut efectul contrar celui așteptat de președintele american – Joe Biden și-a mărit avansul cu aproximativ 130 de voturi, relatează The Guardian.

Echipa lui Donald Trump a solicitat renumărarea voturilor în două dintre cele mai mari comitate din Wisconsin – Milwaukee și Dane, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

În ambele Joe Biden a câștigat la diferențe mari și ambele sunt comitate care votează în mod tradițional cu candidații democrați.

După renumărarea voturilor în Milwaukee, Biden a mai câștigat 132 de voturi din cele peste 460.000 exprimate. În total, pentru președintele ales au mai fost descoperite alte 257 de voturi, în timp ce pentru Trump au mai fost găsite 125. 

În celălalt comitat, renumărarea se va încheia duminică, însă șansele ca rezultatul din Wisconsin să fie răsturnat sunt minime. Biden a câștigat statul la o diferență de aproximativ 20.000 de voturi.

După finalizarea celei de-a doua numărători, oficialul responsabil cu alegerile din Milwaukee, George Christenson a declarat: „Renumărarea demonstrează ceva ce știam deja: alegerile din comitatul Milwaukee au fost drepte, transparent, corecte și s-au desfășurat în siguranță”.

Wisconsin urmează să valideze rezultatul alegerilor până marți, însă este de așteptat ca echipa lui Trump să își continue încercările de a răsturna rezultatul pe orice cale. 

De-a lungul săptămânilor trecute, Trump și avocații săi au înregistrat eșec după eșec în încercările lor de a schimba rezultatul alegerilor – rezultatele în mai multe state esențiale au fost deja validate, iar contestațiile lor au fost respinse ca fiind lipsite de dovezi, acuzații clare sau ca având vicii de procedură.

Joe Biden a câștigat alegerile din 3 noiembrie cu un scor de 306 voturi electorale la 232 și peste 80 de milioane de voturi la nivel național.

digi24.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

три × 4 =

More in Noutati

To Top