Connect with us

Replica lui Platon la acuzația că a cumpărat Moldasig cu banii Moldasig

Noutati

Replica lui Platon la acuzația că a cumpărat Moldasig cu banii Moldasig

Omul de afaceri Veaceslav Platon ar fi cumpărat în 2012 compania de asigurări Moldasig tot cu banii Moldasig.

Platon ar fi reuşit acest lucru prin intermediul unor firme interpuse. Schema e descrisă într-un material publicat de portalul deschide.md. În replică, Veaceslav Platon ne-a spus că informaţiile apărute în presă sunt un fake news, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Potrivit jurnaliştilor de la deschide.md, în 2012, șase firme ar fi achiziționat de la o companie rusă 480 000 de acțiuni ale Moldasig. Valoarea totală a acestora ar fi fost de 15,6 milioane de dolari. 

Pentru a realiza tranzacţia, cele şase firme ar fi folosit bani transferaţi de alte companii cu sediul în Marea Britanie, care se aflau sub influenţa lui Veaceslav Platon. 

La scurt timp, trei dintre cele şase companii ar fi luat credite de la două bănci comerciale din Moldova, care, în acea perioadă, ar fi fost controlate tot de Platon.

Valoarea creditelor ar fi constituit 15,4 milioane de dolari, adică o sumă aproape egală celei cu care au fost achiziţionate acţiunile Moldasig. 

Jurnaliştii de la deschide.md mai scriu că împrumuturile au fost gajate cu bunuri ale companiei de asigurări şi au fost încheiate trei contracte de asigurare a riscului financiar. 

Într-un final, cele trei firme nu au returnat creditele, iar banii au fost luați forțat de bănci de pe conturile Moldasig. 

Contactat de Publika TV, Veaceslav Platon a spus că articolul publicat de deschide.md este un fake news.

»Acestea nu sunt acuzaţii, dar sunt fake news-uri, invenţii. Sunt nişte minciuni şi informaţii false’, a menționat Veaceslav Platon.

Recent, presa a scris despre faptul că omul de afaceri Veaceslav Platon ar pregăti un atac asupra sectorului financiar, sub protecția procurorului general, Alexandr Stoianoglo. 

Într-o scrisoare anonimă, publicată de unele surse mass-media, se arată că ținta lui Platon ar fi cele mai mari bănci și companii de asigurări din Moldova, printre care și Moldasig.

Atunci, Veaceslav Platon a negat conținutul scrisorii anonime și legăturile sale cu Stoianoglo. Mai mult, el susține că scopul acestor informații este de a compromite ancheta. 

Procuratura Generală a refuzat să ofere un comentariu menționând că instituția nu va răspunde și nu va participa la campaniile mincinoase, lansate împotriva instituției. 

Articolul de pe deschide.md a apărut în aceeaşi zi în care Alexandr Stoianoglo a susţinut un briefing şi a declarat că, la un an de când a preluat mandatul, e pentru prima dată în istoria ţării când Procuratura a ajuns să fie o structură cu adevărat independentă şi să activeze fără ingerințe politice.

publika.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 × 5 =

More in Noutati

To Top