Connect with us

Retragerea trupelor ruse: Sandu, precizări după declarațiile Kremlinului

Noutati

Retragerea trupelor ruse: Sandu, precizări după declarațiile Kremlinului

Autoritățile de la Moscova au reacționat din nou la declarațiile Maiei Sandu, legate de retragerea trupelor rusești din zona transnistreană.

De această dată, a fost rândul lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

Într-un comentariu oferit presei ruse, Peskov a spus că „schimbarea status-quo-ului trupelor ruse din regiune ar putea duce la destabilizarea situației în stânga Nistrului”, transmite agenția de stat rusă Ria.ru.

Drept urmare, astăzi, 30 noiembrie, în cadrul primei sale conferințe de presă în calitate de președintă aleasă, Maia Sandu a făcut din nou precizări legate de viziunile sale privind conflictul transnistrean și retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

„Acestea nu sunt declarații de presă. Este poziția oficială a Republicii Moldova și nu este o poziție nouă. A fost dintotdeauna poziția statului Republica Moldova. Am văzut că Federația rusă are o altă poziție. O să continuăm să discutăm ca să găsim soluții. Pentru noi soluția este ca aceste trupe să se retragă de pe teritoriul Republicii Moldova pentru că suntem o țară independentă și care dorește ca toată lumea să respecte integritatea și suveranitatea țării”, a declarat Maia Sandu amintind de declarația ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu care, în vizita sa din august 2019 la Chișinău, a vorbit despre retragerea munițiilor din stânga Nistrului.

Citește și: Peskov, despre retragerea GOTR: Relația cu Dodon a fost mult mai constructivă

zdg.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шесть + 14 =

More in Noutati

To Top