Connect with us

Salariul mediu pe economie s-a majorat. Cine câștigă cel mai mult

Noutati

Salariul mediu pe economie s-a majorat. Cine câștigă cel mai mult

Salariul mediu pe economie a crescut în trimestrul trei al acestui an cu peste 9 la sută, faţă de perioada similară din 2019.

Potrivit datelor Biroului de Statistică, între iulie şi septembrie leafa medie a fost de 8.074 de lei, comparativ cu 7.385 de lei cât ridicau bugetarii în trimestrul trei al anului trecut, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Cel mai mult au crescut lefurile angajaţilor din sănătate și asistență socială — cu 26 la sută. Cu peste 12 procente s-au majorat salariile în industria extractivă, după care urmează sectorul IT.

În prezent, cele mai mari salarii le obţin IT-iştii. Ei ridică lunar, în medie, 18 mii de lei. Cei care lucrează la bancă sau în firme de asigurări au lefuri de peste 14 mii de de lei, iar angajaţii firmelor din domeniul energetic câştigă lunar aproximativ 13.800 de lei.

La polul opus, cele mai mici salarii le încasează angajaţii din domeniul alimentație publică — puţin peste 5.000 de lei. Cei care lucrează în întreprinderile agricole primesc lunar aproape 5.300 de lei şi salariaţii din domeniul culturii ridică, în medie, 5.600 de lei. 

publika.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

19 + 5 =

More in Noutati

To Top