Connect with us

Sandu: Alegerile anticipate sunt necesare. Nu se formează o majoritate

Noutati

Sandu: Alegerile anticipate sunt necesare. Nu se formează o majoritate

Preşedintele ales, Maia Sandu, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că pledează pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, deoarece în actualul Legislativ nu poate fi formată o majoritatea parlamentară care să susțină reformele necesare.

Maia Sandu a specificat că nu va accepta votul socialiștilor pentru un nou Guvern. „Alegerile anticipate sunt singura soluție, iar în Constituție sunt indicate clar metodele de convocare a alegerilor anticipate”, a opinat Sandu, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Ea a adăugat că ar urma să aibă o întrevedere cu premierul Ion Chicu. „Este clar pentru noi că acest Guvern trebuie să plece. Până să plece, acest Executiv trebuie să-și îndeplinească funcțiile. Săptămâna trecută am venit cu solicitări, așa încât bugetul pentru 2021 să prevadă suficient sprijin pentru categoriile cele mai afectate din cauza crizei pandemice și economice”, a opinat Sandu.

Aceasta a specificat că va renunța în scurt timp la calitatea de președinte al PAS, iar odată ajunsă la Președinție va tăia costurile de întreținere a edificiilor administrate de această instituție și va căuta o altă utilizare pentru vila de la Condrița.

Președintele ales a anunțat că va lansa în scurt timp discuții cu Federația Rusă în privința prezenței militarilor ruși în regiunea transnistreană.

moldpres.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двадцать − 8 =

More in Noutati

To Top