Connect with us

Şefa guvernului din Hong Kong, sancţionată de SUA, nu are cont bancar

Noutati

Şefa guvernului din Hong Kong, sancţionată de SUA, nu are cont bancar

Şefa guvernului din Hong Kong, Carrie Lam, unul dintre cei mai bine plătiți oficiali din lume, nu deține niciun cont bancar, de când Statele Unite i-au impus sancţiuni.

Ea a declarat că primește salariul în bani cash și are „stive de numerar”, relatează Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Carrie Lam este vizată, alături de alţi 14 înalţi oficiali, de sancţiuni americane, după decizia Beijingului de a impune la sfârşitul lunii iunie o lege strictă de securitate naţională pe teritoriul semi-autonom al Hong Kong-ului.

Decizia Washingtonului a îngheţat activele americane ale celor 15 lideri şi incriminează orice tranzacţie financiară în Statele Unite.

Într-un interviu acordat canalului de televiziune local HKIBC, difuzat vineri seară, lidera a declarat că „foloseşte numerar în fiecare zi pentru tot felul de lucruri”.

„În faţa dumneavoastră se află şefa executivului din Hong Kong care nu are un cont bancar”, a declarat Carrie Lam pentru HKIBC.

„Am stive de bani acasă, guvernul îmi plăteşte salariul în numerar”, a spus ea, adăugând că este „foarte onorabil” să fie „sancţionată în mod nejustificat” de către guvernul SUA.

Cu un salariu de 5,21 milioane de dolari din Hong Kong pe an — ceea ce reprezintă 672.000 de dolari americani pe an, 56.000 $ pe lună -, Carrie Lam se numără printre cei mai bine plătiţi lideri din lume.

digi24.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шестнадцать + шестнадцать =

More in Noutati

To Top