Connect with us

Șmecheria unui moldovean la frontieră, care a vrut să scape de autoizolare

Noutati

Șmecheria unui moldovean la frontieră, care a vrut să scape de autoizolare

Doi tineri cu dublă cetățenie, moldovenească și românească, sunt documentați de polițiștii de frontieră pentru deținerea și folosirea actelor falsificate.

Unul dintre cazuri a fost consemnat în punctul de trecere a frontierei Sculeni, unde a fost identificat un tânăr care a încercat să evite autoizolarea prin prezentarea unei programări de la o clinică medicală din Republica Moldova, transmite Știri.md

În urma unor verificări amănunțite a datelor din acest document, polițiștii de frontieră au scos la iveală că nu este autentică și informațiile nu corespund realității.

În consecință, bărbatul a declarat că documentul i-a fost perfectat de o rudă și nu ar ști circumstanțele obținerii acestuia.

Cel de-al doilea caz a avut loc pe 26 noiembrie, în jurul orei 16:30, în punctul de trecere a frontierei Cahul, unde la linia de ieșire din țară s-a apropiat un autocar de model VanHool, înmatriculat în Republica Moldova și care efectua o cursă ocazională în Marea Britanie. 

În cadrul verificărilor asupra șoferului, polițiștii de frontieră au depistat în geanta de mână un plic, în care se afla un permis de conducere românesc, eliberat pe numele unui conațional. Ca urmare a cercetării documentului cu tehnica specială a fost constatată prezența indicilor vizibili de falsificare, având lipsa mai multor elemente de protecție. 

Fiind audiat, șoferul a declarat că plicul i-a fost înmânat de către o persoană necunoscută pentru a-l transmite altei persoane când va ajunge la Londra.

În ambele incidente, actele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările sub toate aspectele legale pentru ca vinovații să fie atrași la răspundere.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

5 × два =

More in Noutati

To Top