Connect with us

Stațiunile de schi din Bulgaria rămân deschise. Câte rezervări s-au făcut

Noutati

Stațiunile de schi din Bulgaria rămân deschise. Câte rezervări s-au făcut

Bulgaria e deschisă să-și țină deschise stațiunile de schi pentru acest sezon de iarnă, în ciuda intențiilor liderilor UE, în special a cancelarului german, Angela Merkel, de închidere a acestor stațiuni în întreaga UE.

Rezervările pentru sezonul de iarnă din Bulgaria au scăzut cu 40% față de anul trecut, a anunţat ministrul Turismului, Mariana Nikolova, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

„Nu cred că cineva din industria turismului îşi poate permite să rişte sau să facă greşeli care ar putea afecta întregul sector”, a spus ministrul bulgar.

Săptămâna aceasta, cancelarul Angela Merkel i-a sfătuit pe germani să nu plece în străinătate în perioada vacanţei de Crăciun, în special la schi. De asemenea, Angela Merkel a spus că Guvernul de la Berlin şi autorităţile regionale vor cere Uniunii Europene să interzică vacanţele de schi până la data de 10 ianuarie.

Bulgaria este printre ţările care au respins solicitarea oficialului german.

Conform ministrului Nikolova, calculele arată că impunerea unor restricţii severe staţiunilor turistice în sezonul de iarnă vor avea ca rezultat pierderi de un miliard de leva.

Majoritatea turiştilor străini care vor vizita Bulgaria vor fi din ţările vecine

Oficialul a adăugat că staţiunile din Bulgaria respectă toate măsurile impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus (Covid-19).

Măsurile impuse staţiunilor din Bulgaria sunt similare cu cele din principalele destinaţii de ski, a declarat ministrul Turismului.

Majoritatea turiştilor străini care vor vizita Bulgaria în sezonul de iarnă vor fi din ţările vecine din Balcani şi vor folosi transportul pe uscat, a declarat recent ministrul Turismului, care a dat asigurări că nu se vor face compromisuri în privinţa modului în care se realizează verificarea respectării măsurilor anti-epidemie în staţiunile turistice.

Turismul va beneficia de noile măsuri de sprijin adoptate de Guvern, iar până în acest moment autorităţile au acordat asistenţă de peste 23 de milioane de leva industriei ospitalităţii, a spus Nikolova.

Turismul este responsabil pentru aproximativ 12% din Produsul Intern Brut al Bulgariei şi oferă un loc de muncă pentru mii de persoane.

agerpres.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

4 × 1 =

More in Noutati

To Top