Connect with us

Stoianoglo nu va merge în Parlament: Nu vrem să participăm la show-uri politice

Noutati

Stoianoglo nu va merge în Parlament: Nu vrem să participăm la show-uri politice

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, spune că nu va merge în plenul Parlamentului pentru a fi audiat cu privire la dosarul „Furtul miliardului” după propunerea venită din partea fracțiunii Platformei DA, fiind susținută de majoritatea deputaților.

Stoianoglo susține că nu vrea să participe la „showuri politice”, iar pentru audieri este Comisia specializată unde poate fi prezentată informația în format mai restrâns, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Mai mult, procurorul declară că Procuratura are ce prezenta „ca niciodată”.

„Noi periodic prezentăm în Parlament informația legată de investigația cu furtul miliardului. 6 luni în urmă am fost audiați în cadrul Comisiei de Securitate care a apreciat activitatea Procuraturii la investigarea furtului miliardului ca bine. Dar pe de altă parte noi nu vrem să participăm la showurile politice care este înaintată de niște forțe politice în cadrul Parlamentului. Noi suntem cooperanți, noi suntem gata să prezentăm orice informație bazată la lege.

Dacă Parlamentul are nevoie de informații este Comisia, mai mult ca atât nu este nici bază legală pentru asta. Este Comisia specializată care poate audia informația în mod restrâns și noi prezentăm toată informația. Vă asigur că noi avem ce prezenta, ca niciodată”, a declarat Stoianoglo.

Totodată, Stoianoglo a venit și cu unele precizări cu referire la omul de afaceri Veaceslav Platon, după ce deputatul Alexandr Slusari a spus că „după ultimele intervenții ale lui Platon, lumea nu înțelege deja cine este procuror general”.

„Noi nu avem nicio legătură cu Veaceslav Platon, în afară de audierea lui în calitate de martor și parte vătămată în cadrul dosarelor penale pe care instrumentează în Procuratură. Restul sunt niște aberații», a spus procurorul general.

unimedia.info

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

3 × 4 =

More in Noutati

To Top