Connect with us

Străzi îngropate în noroi la Durlești: Oamenii merg în cizme de cauciuc

Străzi îngropate în noroi la Durlești: Oamenii merg în cizme de cauciuc

Trăiesc la câţiva kilometri de Capitală, dar nu pot ieşi din case fără cizme de cauciuc. Locuitorii unei mahalale din orașul Durleşti spun că s-au săturat de noroi şi mizerie.

Deşi s-au adresat ani la rând autorităţilor, abia în 2020 au fost alocaţi bani pentru reparaţia a patru străzi, care, cel mai probabil, vor fi reabilitate anul viitor, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Locuitorii de pe străzile Rediul Mare, Petru Movilă, Gheorghe Asachi şi Izvoarelor din Durleşti au ajuns în culmea disperării. În fiecare toamnă şi primăvară, sunt nevoiţi să meargă prin noroi. În acest an a fost asfaltată o singură stradă.

„Au început să facă drumurile. Ne-au promis că vin din deal până în vale. Au făcut o bucată de drum şi după asta s-au dus pe altă stradă, pe altă stradă, nu mai nu termină aici, la noi”, a spus o femeie.

„Au pus un pic de pietriş, eu cu copil mic merg şi cad pe jos, mama mea vine seara de la serviciu şi tot cade jos. E imposibil de mers prin noroi. Întrebarea este de ce nu se face până la urmă”, a explicat o localnică.

„Chiar dacă locuim în suburbie, ai impresia că locuieşti nu ştiu unde. E foarte dificil de ieşit de aici, copiii se duc la şcoală şi evident, e numai noroi, suntem nevoiţi să ne schimbăm încălţămintea chiar şi atunci când ieşim în oraş”, a subliniat o femeie.

„Toamna e foarte greu. Nici nu putem ieşi, mergem la serviciu cu încălţămintea curată. Întotdeauna purtăm încălţăminte de schimb, pentru că atunci când ieşim de pe această stradă, e groaznic”, a spus o altă localnică.

Autorităţile recunosc că drumurile sunt într-o stare deplorabilă, dar lucrările vor fi finalizate abia în 2021 din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

„În continuare, ieşim pe strada Rediul Mare şi dacă timpul ne permite, terminăm lucrările în acest an. Petru Movilă nu se reuşeşte, respectiv rămâne pentru anul viitor”, a declarat Mihail Enachi,  specialist dezvoltare urbană şi amenajarea trotuarului Primăria Chişinău.

În Durleşti sunt 184 de drumuri, dintre care nici 30 la sută nu sunt asfaltate.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × two =

More in

To Top