Connect with us

Surse: Lista consilierilor. Cine ar putea fi mâna dreaptă a Maiei Sandu

Noutati

Surse: Lista consilierilor. Cine ar putea fi mâna dreaptă a Maiei Sandu

Președintele ales, Maia Sandu, a făcut publice, la începutul acestei săptămâni, numele a trei consilieri prezidențiali care vor face parte din echipa sa.

Este vorba despre fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, ex-ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruță, și fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, care vor fi consilieri prezidențiali pentru probleme sociale, economice și, respectiv, de justiție, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

Maia Sandu a promis, în cadrul conferinței sale de presă susținută luni la Palatul Republicii, că va face publice numele celorlalți consilieri până la învestirea sa în funcția de șef al statului, eveniment ce va fi organizat pe 24 decembrie curent.

Surse din cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) ne-au spus că actualul secretar general al formațiunii conduse de Maia Sandu, Andrei Spînu, ar urma să ocupe funcția de secretar general al Aparatului prezidențial.

Totodată, din echipa Maiei Sandu de la Președinție ar urma să facă parte mai mulți membri ai Guvernului pe care l-a condus anul trecut.

Astfel, fosta ministră a Finanțelor Natalia Gavrilița ar urma să ocupe funcția de consilier prezidențial pe probleme economice, iar fosta ministră a Educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei — consilier prezidențial în domeniul educației și culturii.

Totodată, fostul șef al Poliției de Frontieră, Rossian Vasiloi, ar putea fi consilierul Maiei Sandu în domeniul apărării şi securităţii naţionale, iar Victor Chirilă – în cel al politicii externe.

Unele persoane din această listă au evitat să ne confirme sau să infirme faptul că vor face parte din echipa prezidențială a Maiei Sandu.

„Nu comentăm zvonurile. Când va fi o decizie finală pe toate pozițiile, vom anunța”, a comentat pentru Ziarul Naţional purtătoarea de cuvânt a PAS, Aurelia Rusnac-Jardan.

ziarulnational.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре − 2 =

More in Noutati

To Top