Connect with us

Tensiuni la grădinița Lăstăraș: Ex-directoarea și-ar fi pus-o în funcție pe nora sa

Noutati

Tensiuni la grădinița Lăstăraș: Ex-directoarea și-ar fi pus-o în funcție pe nora sa

Ex-directoarea grădiniței „Lăstăraș”, cercetată pentru corupție, ajunsă la vârsta de pensionare, și-a numit nora directoare.

O spune ex-primarul Capitalei, Ruslan Codreanu, care menționează că primește mesaje de la părinții din grădinița 199, grădinița ”Lăstăraș”, care se plâng pe situația creată, transmite Știri.md.

«După 28 de ani, doamnei Eugenia i-a venit timpul la pensie și prin pile a pus-o în funcție pe nora. CNA, dosare intentate, dar nimic nu oprește această familie. Știți de ce? Pentru că nora fostei directoare de luni se întoarce a fi directoare din nou la grădinița Lăstăraș.

Părinții iarăși plâng, colectivul de educatori, dar la noi nesimțirea este fără margini. Primăria, după discuția cu părinții nemulțumiți, se gândește la care altă grădiniță să o pună pe nora directoare. Nu, ei nu se gândesc că Doamna nu trebuie să ajungă în așa funcție, pentru că a demonstrat ce poate, ei nu se gândesc cum a ajuns dânsa directoare și să facă o evaluare a abilităților profesionale. Ei se gândesc cum, cu orice preț, să o facă director.

Așa e când la cârmuire stau oameni cărora le pasă doar de politică și au lăsat sectorul educațional de izbeliște!», a scris Codreanu.

Totodată, Codreanu a amintit cum în 2018 a luptat cu corupția din cadrul grădiniței Lăstăraș, fiind chiar amenințat:

«Eu vreau să vă aduc aminte că în 2018 am dus la capăt o luptă de care mă simt mândru. În cabinet la mine, atunci au avut curajul să intre doar 4 părinți de la Lăstăraș, oripilați de situația din grădinița 199. Și de acolo a pornit epopeea reținerilor și istoria familia Bogașevschi. 

Am fost intimidat și eu, și mulți părinți, dar am arătat că putem face curățenie într-un sistem corupt. Că o grădiniță poate fi condusă fără a cere 1.400 de lei pe lună de la părinți.

28 de ani directoarea de la Grădinița municipală 199, numită și Lăstăraș, a reușit pe seama părinților foarte multe. Mulți părinți credeau că e grădiniță privată pentru că așa zicea directoarea „dacă vreți în grupe mai bune, trebuie să plătiți mai mult“. Cu ajutorul fiului și-a deschis o asociație obștească, care lunar lua bani de la părinți câte 1400 de lei.

Între timp și-au făcut și grădinița privată proprie, una dintre cele mai bune din oraș, grădinița Erudio. Acolo merg copiii demnitarilor, procurorilor, activiștilor. Deși toți foarte bine știu a cui este grădinița, și din ce bani aceasta a fost construită. Din banii părinților din grădinița 199. 

Gospodarii și-au cumpărat și o tabără de odihnă pentru copii la Vadul lui Vodă și când cereau bani pentru pavaj pentru grădiniță, de fapt pavajul se punea la tabăra de odihnă. La suma enormă de bani colectați de la părinți, grădinița era într-o stare groaznică. Noua administrație a grădiniței timp de doi ani a demonstrat că din banii bugetului municipal se pot face mult mai multe», a menționat Codreanu.

Știri.md amintește că la data de 25 octombrie 2018 fostul şef al AO „Lăstăraș” a fost reţinut de CNA. Acesta ar fi colectat lunar de la părinţi peste jumătate de milion de lei, iar a doua zi a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

2 + 15 =

More in Noutati

To Top