Connect with us

Ultima zi când contribuabilii mai pot achita impozitul pe avere

Noutati

Ultima zi când contribuabilii mai pot achita impozitul pe avere

Termenul limită de achitare a impozitului pe avere este data de 28 decembrie.

Într-un comunicat remis presei, Serviciul Fiscal de Stat menționează că a finalizat procesul de înmânare a avizelor de plată pentru contribuabilii care au obligația să achite impozitul pe avere, transmite Știri.md.

«În acest an, ținând cont că ziua de 25 decembrie este zi de odihnă, termenul limită pentru această plată se consideră data de 28 decembrie 2020», anunță Serviciul Fiscal.

Impozitul pe avere se aplică asupra averii persoanelor fizice sub formă de bunuri imobiliare cu destinație locativă şi căsuțe de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror totalitate întruneşte cumulativ următoarele condiții: valoarea estimată totală constituie 1,5 milioane lei şi mai mult și suprafața totală constituie 120 m2 şi mai mult.

Totodată, instituția menționează că contribuabilii care au fost identificați la situația din 1 noiembrie 2020, în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere sunt informați prin intermediul avizelor de plată despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să achite la buget suma impozitului pe avere până la 28 decembrie 2020.

«Reiterăm, că impozitul pe avere poate fi achitat și online, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay. Menționăm că, în cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat până la 28 decembrie 2020, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica majorarea de întârziere (penalitatea) în mărime de 0,0329 % per zi», avertizează Serviciul Fiscal.

Pentru informații suplimentare contactați Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525, apel gratuit.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четыре + 2 =

More in Noutati

To Top