Connect with us

Un drum nou a fost dat în exploatare în raionul Rezina

Noutati

Un drum nou a fost dat în exploatare în raionul Rezina

Localnicii din satele Mincenii de Jos, Horodiște, Lalova, Țipova (raionul Rezina) și centrul raional beneficiază de un drum nou, lucrările la care au fost efectuate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională, finanțat din bugetul statului prin Fondul Național de Dezvoltare Regională și Fondul Rutier.

La finele săptămânii trecute, o comisie de recepție a evaluat lucrările de reabilitare și conectare a drumului local L165 la drumul național R20 și coridorul regional nr. 13 M2-R20, constatând că acestea sunt conform normelor, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Cu siguranță, reabilitarea și modernizarea acestor 20 km de drumuri publice vor avea și un impact pozitiv pentru că vor facilita accesul spre localitățile izolate, cu potențial turistic din raionul Rezina, spre obiectivele turistice din satul Lalova și Mănăstirea Țâpova. 

De asemenea, drumul va îmbunătăți accesul spre piețele regionale și locale, contribuind direct la creșterea eficienței activității economice, precum și vor facilita mobilitatea populației, a serviciilor și a bunurilor», a menționat Ghenadie Iurco, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Totodată, oficialul a menționat că reabilitarea și modernizarea drumurilor publice este un obiectiv important pentru Guvern, urmând să fie realizate mai multe proiecte.

Potrivit directorului Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Viorel Jardan, suma totală pentru realizarea lucrărilor constituie circa 79,7 milioane de lei. 

„Banii au fost alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Fondul Rutier. Din sursele financiare alocate au fost asfaltați 20 km de drum și reabilitate 15 podețe. Obiectivul a fost de a reabilita rețeaua de drumuri locale și regionale și a asigura accesul la localitățile cu potențial turistic”, a conchis Viorel Jardan.

moldpres.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

двенадцать + 6 =

More in Noutati

To Top