Connect with us

Un nou anti-record de infectați, înregistrat săptămâna trecută în Moldova

Noutati

Un nou anti-record de infectați, înregistrat săptămâna trecută în Moldova

Săptămâna trecută, în Republica Moldova au fost stabilite noi anti-recorduri după numărul de infectări cu Coronavirus înregistrate într-o zi şi într-o săptămână.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta arată datele publicate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, transmite Știri.md.

Potrivit datelor, săptămâna trecută au fost înregistrate 9.076 cazuri noi de COVID-19. Cu o săptămână mai devreme au fost înregistrate 8.662 de cazuri, iar mai înainte – 6.953 de cazuri. În săptămânile anterioare, au fost înregistrate mai puţin de 6 mii de cazuri de infecţie cu Coronavirus.

Bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 107.017 cazuri.

De asemenea, săptămâna trecută, a fost stabilit un anti-record după numărul de cazuri înregistrate într-o singură zi. În special, în data de 28 noiembrie, alte 1.712 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în R. Moldova.

Pentru prima dată, în toate cele şapte zile din săptămâna trecută, au fost raportate peste o mie de cazuri noi pe zi – inclusiv 11.165 de cazuri au fost confirmate duminică. Acest lucru se întâmplă în pofida faptului că numărul de teste efectuate a rămas la acelaşi nivel – până la 3.500 de teste pe zi şi chiar mai puţin în weekend.

Rata testelor pozitive este încă foarte mare, depăşind 40%. De la începutul pandemiei, în Moldova s-au efectuat aproximativ 460 de mii de teste, inclusiv cele repetate.

Săptămâna trecută, un număr record de persoane au fost vindecate de COVID-19 – 16.039 de persoane. Această cifră este aproape de două ori mai mare decât cu o săptămână mai devreme, când 8.744 de persoane au fost externate din spitale. În total, 94.586 de persoane au fost vindecate de COVID-19.

În prezent, 10.141 de persoane sunt bolnave de Coronavirus în R. Moldova. În total, în cadrul instituţiilor medico-sanitare spitaliceşti, sunt internaţi 3.707 pacienţi confirmaţi cu infecţia COVID-19, dintre care 265 în stare extrem de gravă (41 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată). În tratament la domiciliu cu forme uşoare de COVID-19 se află 5.269 persoane, iar 29.274 sunt sub supraveghere la domiciliu.

infotag.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

20 − 1 =

More in Noutati

To Top