Connect with us

Un sat din Italia scoate la vânzare case în valoare de 1 euro

Noutati

Un sat din Italia scoate la vânzare case în valoare de 1 euro

În Italia au revenit casele care costă doar un euro. În încercarea de a repopula zonele care a avut de suferit de pe urma migrației, autoritățile italiene au scos la vânzare locuințe la prețuri extrem de mici.

Noua destinație este satul Castropignano, din regiunea sudică a Molisei, relatează CNN. Primarul a anunțat o serie de reguli pentru cei care vor să achiziționeze o casă, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Castropignano se află la o distanță de 225 de kilometri de Roma care găzduiește mai multe clădiri medievale care sunt gata să-și cunoască noii proprietari.

După Salemi din Sicilia și Santo Stefano di Sessanio din Abruzzo, care au lansat inițiative de încurajare a noilor veniți luna trecută, într-o nouă localitate italiană au apărut oferte incredibile, potrivit CNN. 

Nicola Scapillati, primarul din satul Castropignano, a anunțat că aproximativ 100 de case au fost scoase la vânzare, dar a menționat că nu dorește ca locuințele să fie licitate, ci este nevoie ca viitorii cumpărători să respecte reguli speciale pentru a în posesia acestora, pentru că este în căutare de locatari statornici.

Scopul, ca și în alte orașe și sate cu oferte similare, este de a inversa tendința de depopulare cauzată de tinerii care preferă să locuiască în orașele mai mari în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit.

Ce reguli trebuie să respecte cei care vor o casă Primarul a anunțat că persoanele interesate pot să-l contacteze direct prin e-mail.

„Oricine dorește să cumpere o nouă casă aici să-mi trimită un e-mail (nicola.scapillati[AT]me.com) cu un plan detaliat al modului în care intenționează să refacă spațiul și ce ar dori să facă cu proprietatea, să facă o casă, o pensiune, un magazin”, a declarat edilul.

De asemenea, cumpărătorii sunt obligați să renoveze proprietatea în termen de trei ani de la achiziționare și să ofere o garanție în avans de 2.000 de euro, care le va fi returnată odată cu finalizarea lucrărilor.

Încă din luna iunie, de când guvernul italian a ridicat restricțiile anti-Covid orașele au reînceput să scoată la vânzare case la un euro.

Mai multe case au fost scoase la vânzare în această vară în Cinquefrondi.

Singura condiție impusă de autorități pentru cei care doresc să cumpere case cu 1 euro este achitarea unei asigurări anuale în valoare de 250 de euro, până la finalizarea lucrărilor de restaurare a locuințelor.

Dacă noii proprietari nu reușesc să termine lucrările în trei ani vor fi amendați cu până la 20.000 de euro.

libertatea.ro

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

один × 4 =

More in Noutati

To Top