Connect with us

Un separatist din Donețk vorbește de război în Transnistria: 3 scenarii

Noutati

Un separatist din Donețk vorbește de război în Transnistria: 3 scenarii

Fostul ministru al apărării al Republicii Populare Donețk, Igor Strelkov, a povestit despre capacitățile de menținere a pacificatorilor ruși în Transnistria.

Mai exact a vorbit despre perspectiva confruntării cu inamicul în cazul unui conflict armat, transmite Știri.md cu referire la mk.ru.

Strelkov a analizat trei opțiuni: participarea la război doar a Moldovei, participarea împreună cu România și aderarea la conflictul din Ucraina. Există, de asemenea, o variantă radicală de a atrage Turcia în conflict.

Anumite șanse, pacificatorii ruși nu au, iar motivul este geografic. Toată Transnistria reprezintă o fâșie îngustă de teren cu o lățime maximă de 20 km. Și chiar ținând cont de faptul că forțele de menținere a păcii au mai multe locuri de sprijin, nu se vor putea apăra mult timp.

„Pacificatorii vor fi blocați pe uscat și în aer, așa că mult nu vor rezista”, a spus Strelkov. «Dacă Moldova începe războiul, atunci Transnistria va rezista câteva săptămâni. Dacă România se alătură, atunci vorbim deja de câteva zile. Dacă Ucraina decide să sprijine Moldova, atunci forțele de menținere a păcii vor putea rezista doar două sau trei zile», crede separatistul.

Strelkov a adăugat că Rusia ar putea oferi sprijin substanțial Transnistriei, dacă va implementa proiectul «Novorossia» și ar sparge inelul de blocadă din jurul așa zisei Republicii Moldovenești Nistrene. Dar acest lucru nu este posibil acum.

Menționăm că recent, noul președinte al Moldovei, Maia Sandu, a spus că Rusia ar trebui să retragă trupele de menținere a păcii din Transnistria. În același timp, ea intenționează să rezolve problema regiunii în mod pașnic.

știri.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

4 × 3 =

More in Noutati

To Top