Connect with us

Vinurile moldoveneşti, premiate la concursuri internaționale de profil

Noutati

Vinurile moldoveneşti, premiate la concursuri internaționale de profil

Cinci vinuri produse în țara noastră au luat Grand Gold – cea mai înaltă distincție acordată la „Sélections Mondiales des Vins Canada”, considerată cea mai apreciată competiție de profil din America de Nord.

Astfel, vinurile moldovenești au intrat în „Top 50 cele mai apreciate vinuri”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

De asemenea, la finele lunii noiembrie, Vinul Moldovei a stabilit un nou record la concursul internațional „Galicja Vitis” din Polonia,  unde a luat 72 de medalii de aur. Distincțiile câștigate denotă eforturile comune și colaborarea strânsă depusă de vinificatorii reuniți sub brandul de țară „Wine of Moldova” și Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), un promotor al vinurilor moldovenești de calitate.

„În ciuda perioadei, marcate de schimbări majore pe plan mondial, munca depusă de membrii industriei vinicole este apreciată la nivel internațional. Noile succese înregistrate atât la cea mai mare competiție din America de Nord, „Sélections Mondiales des Vins Canada”, cât și la Galijca Vitis din Polonia denotă calitatea înaltă a vinurilor moldovenești și este un pas sigur pentru consolidarea imaginii brandului vinicol de țară, care cu siguranță, va aduce cu sine și creșterea exporturilor vinurilor de calitate. Oficiul Național al Viei și Vinului va continua să susțină participarea vinificatorilor moldoveni la cele mai importante  concursuri internaționale de profil”, a estimat Irina Bîstrițchi, director adjunct la ONVV. 

În premieră, 14 vinării din Moldova au participat la „Sélections Mondiales des Vins Canada”, care în acest an s-a desfășurat sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului, precum și a Federației Mondiale a Marilor Competiții Internaționale de Vin. Vinificatorii moldoveni au reușit să se facă remarcați, iar în prima etapă de jurizare, cinci vinuri au obținut premiul „Grand  Gold” și au fost incluse în „TOP 50 cele mai apreciate vinuri”, alături de alte vinuri din regiunile vinicole cu tradiții extrem de cunoscute.

După numărul de medalii câștigate, Moldova se plasează pe podiumul câștigătorilor după Italia (13 medalii Grand Gold) și Franța (9 distincții Grand Gold). Astfel, vinurile moldovenești au reușit, din nou, să fie clasate alături de vinurile produse în țări precum Franța, Italia, Spania, Chile, Noua Zeelandă etc.

Vinul Moldovei a marcat o premieră și pe continentul european, luând un număr record de 72 de medalii de aur, dintre care 3 Champion Grand Gold și 1 Champion Gold la ediția jubiliară a concursului Galijca Vitis din Polonia.

În acest an, Moldova a fost reprezentată la concurs de 27 de vinării din țară, care au prezentat 105 mostre de vinuri. La ediția precedentă a concursului Galijca Vitis din Polonia, țara noastră a reușit să câștige 27 de medalii de aur, dintre care 1 Champion Grand Gold și 1 Champion Gold.

moldpres.md

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два + 14 =

More in Noutati

To Top